Dalston Studio

Coach House Conversion, East London

We were commissioned to convert a dilapidated coach house into a small photography studio, archive storage space and office. We took the strategic decision early on to adapt the original structure, rather than rebuilding completely. This enabled us to re-use the existing foundations thereby significantly reducing the cost of the project.

Otherwise this was a radical conversion, with no original elements left visible other than the overall shape. The roof and all internal walls were removed and selectively replaced with steelwork and timber joists to create the new arrangement. Retained brick walls were insulated externally and then lined with specially cut brick slips, with weather-struck, lime mortar pointing. Much like the exterior, the interior is intentionally pared back, with wide Dinesen douglas fir floor boards and bespoke larch ply joinery.